Setup uWSGI and Emperor on Centos 6.xx

uWSGI is driving me crazy when install it, every single time. I’m using Centos 6.9 to setup my python app.

This one is for setup uWSGI and make sure you already installed Python2.7 on your machine:

$ wget https://bootstrap.pypa.io/get-pip.py
$ which python2.7
$ sudo /usr/local/bin/python2.7 get-pip.py
$ which pip2.7
$ sudo /usr/local/bin/pip2.7 install uWSGI
$ which uwsgi
$ uwsgi --version

Test your app with uWSGI manually:

$ sudo /usr/local/bin/uwsgi --ini /dir/to/app/uwsgi.ini

Setup vassels from uwsgi ini file

$ sudo mkdir -p /etc/uwsgi/vassels
$ sudo ln -s /dir/to/app/uwsgi.ini /etc/uwsgi/vassels/appname.ini

Create emperor to make uWSGI as a service:

$ sudo vim /etc/init.d/emperor
#!/bin/sh
# chkconfig: 2345 99 10
# Description: Starts and stops the emperor-uwsgi
# See how we were called.

RUNEMPEROR="/usr/local/bin/uwsgi --emperor=/etc/uwsgi/vassels"

PIDFILE=/var/run/emperor-uwsgi.pid
LOGFILE=/var/log/uwsgi/emperor.log

start() {
  if [ -f /var/run/$PIDNAME ] && kill -0 $(cat /var/run/$PIDNAME); then
    echo 'Service emperor-uwsgi already running' >&2
    return 1
  fi
  echo 'Starting Emperor...' >&2
  local CMD="$RUNEMPEROR &> \"$LOGFILE\" & echo \$!"
  su -c "$CMD" > "$PIDFILE"
  echo 'Service started' >&2
}

stop() {
  if [ ! -f "$PIDFILE" ] || ! kill -0 $(cat "$PIDFILE"); then
    echo 'Service emperor-uwsgi not running' >&2
    return 1
  fi
  echo 'Stopping emperor-uwsgi' >&2
  kill -7 $(cat "$PIDFILE") && rm -f "$PIDFILE"
  echo 'Service stopped' >&2
}

status() {
    if [ ! -f "$PIDFILE" ]; then
	echo "Emperor is not running." >&2
	return 1
    else
    	echo "Emperor (pid  `cat ${PIDFILE}`) is running..."
    	ps -ef |grep `cat $PIDFILE`| grep -v grep
    fi
}

case "$1" in
start)
      start
      ;;
stop)
      stop
      ;;
status)
      status
      ;;
restart)
      stop
      start
      ;;
*)
    echo "Usage: emperor {start|stop|restart}"
    exit 1
esac
$ sudo chmod +x /etc/init.d/emperor
$ sudo /etc/init.d/emperor start
$ sudo chkconfig emperor on

Check your app if it’s already running:

$ sudo ps -ef | grep uwsgi